Τι είναι η εφαρμογή "Βελτιώνω την πόλη μου"

Η εφαρμογή "Βελτιώνω την πόλη μου" επιτρέπει σε όσους ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται το Δήμο Ωραιοκάστρου να αναφέρουν τοπικά προβλήματα όπως: πεταμένα σκουπίδια, καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού, σπασμένα πλακάκια στα πεζοδρόμια, παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, κλπ. Οι καταχωρήσεις συνοδεύονται από σχετική φωτογραφία.

Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να κάνουν προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών της πόλης, αλλά και να σχολιάζουν και να δίνουν θετικές ψήφους στις υπάρχουσες καταχωρήσεις.

Η εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα. Μέσω των apps είναι ακόμη πιο εύχρηστη η υποβολή αιτημάτων καθώς μπορει να γίνει χρήση της κάμερας του κινητού για επισύναψη φωτογραφιών ενώ η διεύθυνση συμπληρώνεται αυτόματα βάσει της θέσης της συσκευής (απαιτείται GPS).

Οδηγίες χρήσης της διαδικτυακής εφαρμογής

Εγγραφή και σύνδεση

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήματος είναι η εγγραφή σας στην υπηρεσία. Πατώντας το σύνδεσμο "ΕΓΓΡΑΦΗ" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Το κόκκινο βέλος δείχνει στο σύνδεσμο της φόρμας εγγραφής χρήστη στην υπηρεσία

Η φόρμα εγγραφής απεικονίζεται παρακάτω. Πρέπει να συμπληρώσετε ΟΛΑ τα πεδία καθώς είναι προαπαιτούμενα και να επιλέξετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη χρήση της εφαρμογής.

Προτείνεται το όνομα χρήστη (το οποίο θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση σας στην υπηρεσία μετά την εγγραφή) να το γράψετε με λατινικούς χαρακτήρες. Επιπλέον το email πρέπει να είναι έγκυρο καθώς σε αυτό θα λαμβάνετε χρήσιμες ειδοποιήσεις, ενώ θα μπορέσετε να ζητήσετε επαναφορά του κωδικού σας σε περίπτωση που τον έχετε ξεχάσει. Ο κωδικός πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 6 χαρακτήρες.
Φόρμας εγγραφής χρήστη στην υπηρεσία

Αν η εγγραφή ολοκληρωθεί με επιτυχία θα δείτε στην οθόνη σας το παρακάτω ενημερωτικό μήνυμα

Ο λογαριασμός σας έχει δημιουργηθεί και έχει αποσταλεί σύνδεσμος ενεργοποίησης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εισάγατε. Σημειώστε πως, πριν μπορέσετε να συνδεθείτε, πρέπει να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό ακολουθώντας το σύνδεσμο ενεργοποίησης στο email που σας στάλθηκε πρίν συνδεθείτε.

Άμεσα θα παραλάβετε ένα email επιβεβαίωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε. Το email αυτό περιέχει έναν σύνδεσμο ενεργοποίησης του λογαριασμού σας, στον οποίο πρέπει να κάνετε κλικ για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας. Ορισμένες φορές μπορεί το email αυτό να το βρείτε μέσα στο φάκελλο των "ανεπιθύμητων" (spam) και όχι των "εισερχομένων" σας. Παρακαλούμε, δηλώστε τη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ως έμπιστη.

Υπόδειγμα του email που θα λάβετε μετά την εγγραφή σας.

Ακουλουθώντας το σύνδεσμο που περιέχεται στο email που λάβατε, θα εμφανιστεί η φόρμα σύνδεσης της εφαρμογής με το σχετικό μήνυμα ότι ο λογαριασμός σας έχει ενεργοποιηθεί όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Επιβεβαίωση της ενεργοποίησης του λογαριασμού και φόρμα σύνδεσης στην εφαρμογή.
Για τη σύνδεση σας στην εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το όνομα χρήστη είτε το email που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας.

Καταχώρηση νέου αιτήματος

Για να καταχωρήσετε νέο αίτημα στην εφαρμογή θα πρέπει να έχετε κάνει επιτυχής σύνδεση. Αν είστε συνδεμένος, στην πάνω δεξιά γωνία θα εμφανιστεί το κουμπί υποβολής νέου αιτήματος, όπως απεικονίζεται παρακάτω.

Κουμπί υποβολής νέου αιτήματος.

Πατώντας το κουμπί υποβολής νέου αιτήματος, εμφανίζεται η παρακάτω φόρμα την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε

Φόρμα υποβολής νέου αιτήματος.

1ο βήμα

  • Συμπληρώνετε έναν σύντομο και περιεκτικό τίτλο. Ο τίτλος δεν είναι απαραίτητο να περιέχει και τη διεύθυνση καθώς αυτή δηλώνεται με ακρίβεια στο χάρτη
  • Επιλέγετε μία από τις διαθέσιμες κατηγορίες που νομίζετε ότι ανταποκρίνεται στο είδος του αιτήματος σας. Οι υπάλληλοι του δήμου θα ενημερωθούν και σε περίπτωση που το αίτημα δεν αφορά στο τμήμα τους, βάσει κατηγορίας, θα το προωθήσουν εσωτερικά στο σωστό τμήμα (και εσείς θα ενημερωθείτε μέσω email για την αλλαγή κατηγορίας). Προσπαθήστε να επιλέξετε τη σωστή κατηγορία για να αποφύγετε καθυστερήσεις λόγω λανθασμένης ενημέρωσης των υπαλλήλων.
  • Στην περιγραφή προσπαθήστε να είστε όσο πιο αναλυτικοί μπορείτε για να βοηθήσετε τους υπαλλήλους να κατανοήσουν ακριβώς το πρόβλημα. Σας συμβουλεύουμε να μη κάνετε αναφορές σε πρόσωπα και προσωπικά δεδομένα
Όλα τα αιτήματα πριν δημοσιευθούν ελέγχονται. Αιτήματα που εμπεριέχουν σχόλια προς τρίτους, ή προσβλητικά και ανάρμοστα σχόλια, δε θα δημοσιεύονται.

2ο βήμα

  • Συμπληρώνετε τη διεύθυνση που αφορά στο αίτημα σας.
  • Η διεύθυνση συμπληρώνεται αυτόματα αν σύρετε τον κόκκινο δείκτη (marker) πάνω στο χάρτη.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να γράψετε εσείς τη διεύθυνση και πατώντας στο κουμπί "Εντοπισμός διεύθυνσης στο χάρτη" (α) να βρεθεί αυτόματα η γεωγραφική τοποθεσία στο χάρτη.
  • Επιπλέον πατώντας στο κουμπί "Ανίχνευση θέσης" (β) και με την προϋπόθεση ότι θα επιτρέψετε στον browser σας να μοιραστεί τη τρέχουσα θέση σας (βάσει WiFi), ο κόκκινος δείκτης (τοποθεσία) και η διεύθυνση θα ενημερωθούν αυτομάτως.
Ενδέχεται η "ανίχνευση θέσης" να μη μπορεί να ανιχνεύσει τη θέση σας ή να την ανιχνεύσει χωρίς μεγάλη ακρίβεια. Σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιείστε έναν από τους άλλους τρόπους για να συμπληρώσετε τη διεύθυνση.

3ο βήμα

  • Προσθήκη αρχείων και φωτογραφιών. Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες και αρχεία σε μορφή PDF σέρνοντας (drag & drop) από τον υπολογιστή σας μέσα στο γκρι πλαίσιο. Οι φωτογραφίες απεικονίζονται σε μικρογραφία.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να πατήσετε στο κουμπί "ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΡΧΕΙΩΝ..." και να επιλέξετε τα αρχεία σας από το παράθυρο διαλόγου επιλογής αρχείων.
Τα αρχεία που έχετε ανεβάσει, μπορείτε να τα διαγράψετε πριν καταχωρήσετε το αίτημα σας πατώντας το κουμπί ΔΙΑΓΡΑΦΗ δίπλα από το αρχείο που επιθυμείτε να διαγραφεί.

4ο βήμα

  • ΥΠΟΒΟΛΗ. Πατώντας στο κουμπί "ΥΠΟΒΟΛΗ" το αίτημα αποστέλλεται στο κατάλληλο τμήμα/Διεύθυνση του δήμου. Εμφανίζεται κατάλληλο μήνυμα στην οθόνη αν η υποβολή ήταν επιτυχής ή μήνυμα λάθους σε περίπτωση που δεν έχετε συμπληρώσει κάποιο πεδίο ή παρουσιαστεί κάποιο σφάλμα.
Με την επιτυχή υποβολή του νέου σας αιτήματος θα λάβετε ενημερωτικό email.